Massagetherapie is erg geschikt om gericht klachten te behandelen. Voorafgaand aan de behandeling worden de klacht en de oorzaak in kaart gebracht met behulp van een intakegesprek en een pols- en tongdiagnose. De behandeling wordt daar vervolgens op aangepast. Je krijgt dus een massage op maat! Afhankelijk van de klachten gebruik ik in overleg moxa, guasha of cupping. Ook kan ik je adviseren over voeding en leefstijl.

  • Moxa
    De massagetherapie kan ondersteund worden door het gebruik van moxa. Moxa is samengeperst bijvoet (Artemesia Vulgaris). Bij het verbranden ervan komt er warmte en energie vrij. Door moxa in de buurt van acupunctuurpunt te houden, worden energie en warmte aan het lichaam toegevoegd. De energie afkomstig van moxa heeft een soortgelijke trillingsfrequentie als de energie in ons lichaam.

  • Cupping
    De massagetherapie kan ondersteund worden door het gebruik van cupping. Bij cupping wordt een cup, gemaakt van glas of kunststof, omgekeerd op de huid gezet waarna er een vacuüm wordt gecreëerd. Cupping verwijdert afvalstoffen en blokkades uit het lichaam en stimuleert de doorbloeding van het bindweefsel en de spieren, waardoor er een diepe ontspanning op de pijnlijke plek ontstaat. Het is zeer effectief bij bijvoorbeeld nek-, rug- en schouderklachten. Na een cupping behandeling kan de huid verkleuren op de plaats waar de cup heeft gestaan.

  • Guasha
    De massagetherapie kan ondersteund worden door het gebruik van guasha. Guasha is een eeuwenoude schraaptechniek die in verschillende culturen wordt toegepast om afvalstoffen te verwijderen en gestagneerde energie weer te laten stromen. Vaak wordt een gepolijste jadesteen gebruikt. Na een guasha behandeling kan er verkleuring optreden van de huid.